Nieuwsberichten

Foto-overzicht werkzaamheden spoor 9 – 10 september

Foto-overzicht van de werkzaamheden in het weekend van 9 en 10 september aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. In dit weekend werd door ProRail de fundering van het bovenleidingsportaal verwijderd, gewerkt aan de bovenleiding, de spoorligging aangepast en ballast aangebracht.

Lees verder

Foto’s inhijsen liggers 19 augustus 2017

Werkzaamheden niet bij kunnen wonen, of wilt u nog even terugkijken? Met het foto-overzicht krijgt u een goed beeld van de werkzaamheden in het weekend.

Lees verder

Liggers voor viaduct over A12 succesvol ingehesen

Zaterdag 19 augustus jl. werden onder veel belangstelling 31 liggers van 61 meter met een totaal gewicht van 5,5 miljoen kilo succesvol over de A12 gehesen. Met de liggers is een groot deel van de basis van het viaduct voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer gereed.

Lees verder

Kijkje nemen bij het inhijsen van liggers over de A12

Op zaterdag 19 augustus 2017 kunt vanaf het uitzichtpunt van Bleizo bij de kruising Zoetermeerselaan/Prismalaan West in Bleiswijk het inhijsen van de liggers over de A12 van dichtbij bekijken. Het uitzichtpunt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees verder

Nachttransporten 61 meter lange liggers

Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers van 61 meter naar Lansingerland vervoerd. Ze vormen de basis van een nieuw viaduct over de A12. Verkeer op de N209 en Kruisweg kan tussen 18 juli en 18 augustus 2017 ’s nachts enige hinder hebben van de transporten.

Lees verder

Veel enthousiasme tijdens de Dag van de Bouw

Ruim 200 bezoekers bezochten de bouwlocatie van station Lansingerland-Zoetermeer tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei jl.

Lees verder

Kom een kijkje nemen tijdens De dag van de bouw!

Tijdens de Dag van de bouw heeft u dé kans om een kijkje te nemen op de bouwlocatie van het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer. U bent van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom!

Lees verder

Beeldimpressie werkzaamheden aan perrons en bovenleidingen

In het weekend van 22 april tot 24 april 2017 is hard gewerkt aan de zuidzijde van de A12 bij het spoor. Het betrof werkzaamheden voor de toekomstige perrons van het station en werkzaamheden aan de bovenleidingen. Bekijk de foto’s voor een impressie. De werkzaamheden lopen nog tot 26 april 2017.

Lees verder

Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

Woensdagochtend 22 maart stortten regiodirecteur Cuijpers van ProRail en de wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) samen het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid.

Lees verder

Laatste heipaal noordzijde A12

De laatste heipaal aan de noordzijde van de A12 is de grond ingegaan. Van 22 t/m 25 april worden aan de zuidzijde van de A12 bij het spoor alle palen voor de fundering van de perrons geboord. Treinverkeer is dan helaas niet mogelijk.

Lees verder

Lansingerland-Zoetermeer dé naam voor nieuwe station

Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

Lees verder

Eerste betonstort viaduct over A12

Vandaag werd het eerste beton gestort voor het viaduct over de A12. Het betrof het beton voor de werkvloer, waarop een keerwand aan het einde van de huidige RandstadRail-lijn 4 wordt gebouwd.

Lees verder

CO2-leiding verlegd en weer in gebruik

Voor de bouw van de vervoersknoop Bleizo is de CO2-leiding onder het spoor en de A12 verlegd naar 20 meter diepte. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de leiding is weer in gebruik.

Lees verder

Werkzaamheden aan CO2-leiding vorderen

Voor de bouw van de vervoersknoop Bleizo verlegt NPM momenteel de CO2-leiding. Dit gebeurt met een boring. De werkzaamheden liggen goed op schema.

Lees verder

Uitzichtpunt vervoersknoop geopend

De komende twee jaar de werkzaamheden aan de vervoersknoop van dichtbij volgen? Op het werkterrein is een uitzichtpunt aangelegd, te bereiken via een looppad.

Lees verder

Beeldimpressie eerste paal viaduct over A12

Maandag 31 oktober jl. werd de eerste paal voor het viaduct over de A12 voor de vervoersknoop geslagen door Marc Rosier (wethouder Zoetermeer) …

Lees verder

Eerste paal viaduct over A12

Op maandag 31 oktober 2016 sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries, regiodirecteur ProRail, Arthur Gleijm, directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam …

Lees verder
Ondertekening Contract

Bouw kunstwerk overbrugging A12 door VOBI B.V.

Na een aanbestedingsprocedure heeft Aannemingsmaatschappij VOBI B.V. uit Vinkeveen van de gemeente Zoetermeer de opdracht gekregen voor de bouw van het kunstwerk voor…

Lees verder
Bleizo ondertekening

ProRail en Zoetermeer ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor vervoersknoop Bleizo

Dinsdag 5 juli jl. tekenden regiodirecteur Cees de Vries van ProRail en wethouder Marc Rosier van de gemeente Zoetermeer een unieke samenwerkingsovereenkomst…

Lees verder

Unieke samenwerking ProRail en Zoetermeer voor vervoersknoop Bleizo

Voor de realisatie van de vervoersknoop Bleizo heeft de gemeente Zoetermeer samen met ProRail een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Op basis van deze…

Lees verder

Voorbereidingen bouw station Bleizo snel van start

De colleges van burgemeester en wethouders van Lansingerland en Zoetermeer stellen de raden van beide gemeenten voor akkoord te gaan met de nadere afspraken voor de realisatie…

Lees verder

Vier keer per uur trein bij station Bleizo

Tussen NS, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland is overeenstemming bereikt over de opening…

Lees verder